Top News – Mbështetje nga SHBA/ Aida Hajnaj merr drejtimin e BKH

0
3

Aida Hajna, merr sot detyren si drejtuesja e re e Byrosë Kombëtare të Hetimit. Ajo eshte e para drejtuese e FBI-se shqiptare , qe do te marre ne dore hetimin e zyrtareve te larte . Hajna ishte i vetmi emer qe SPAK i coi KLP=se pas nje procesi perzgjedhjesh e diskutimesh qe zgjaten per disa muaj me rradhe. Ambasada Amerikane, ka pershendetur ne njoftimin e saj nisjen nga pun ate BKH dhe marrjen e detyres qe Aida Hajna, do te kete si drejtuesja e pare e saj. Sipas SHBA, ky eshte nje gur i rendesishme kilometric jo vetem per sistemin shqiptar te drejtesise , por gjithshtu per grate ne role drejtuese. Ambasada shkruan nder te tjera, se Hajna i perfundoi te gjtiha programet e perzgjedhjes per te marre kete detyre . Ne krye te BKH-se, Hajna do te drejtoje ekipet e hetuesve , pasi te jene zgjedhur ne kete mission. Atyre do tu monitorohen llogarite bankare dhe telefonatat pergjate gjithe kohes , per tu siguruar se do e zbatojne detyren me integritet dhe paanshmeri. Aktualisht në SPAK që prej krijimit janë 180 kallëzime dhe procedime penale të regjistruara për korrupsion nga zyrtarët e lartë si dhe krime të rënda. Këto dosje pritet të ndiqen nga oficeret e Byrosë Kombëtare të Hetimit. Hajnaj merr detyrën pas përzgjedhjes në një proces që nisi me 40 kandidatë dhe në fund mbetën 4 finalistë. Selia e BKH-së do të jetë në të njëjtën godinë me SPAK. Hajnaj pritet të çelë tani garën e përzgjedhjes së 60 oficerëve të Byrosë Kombëtare të Hetimit.

Top News është televizion informativ, i hapur në shkurt të vitit 2007. I konceptuar si format news, prioritet i saj është informimi i publikut përmes lajmit të fundit. Lidhje live për politikën, aktualitetin, kronikën, ekonominë, rajonin, botën, sportin, teknologjinë dhe show biz-in. “ Informohu i pari” , slogani për 24 orë lajme . Sjellim ndryshe realitetin mediatik në Shqipëri, ofrojmë një burim informacioni të saktë, të shpejtë, të besueshëm dhe të thelluar.

Për më shumë vizitoni: http://top-channel.tv/

Subscribe to “Top Channel” on YouTube Channel for NEWS and TV
Shows HERE: http://bit.ly/2Y15KwK
For more content from click HERE: www.top-channel.tv
Like Top Channel on Facebook HERE: http://bit.ly/2FglWTs
Follow Top Channel on Instagram HERE: http://bit.ly/2uaYG2U
Follow Top Channel on Twitter HERE: http://bit.ly/2TJndeH
#SHBA#BKH#TopChannel